Blog

Picture3

 

V današnjem dinamičnem poslovnem okolju uspeh posameznika in organizacije pogosto temelji na učinkovitem upravljanju človeškimi viri in stalnem razvoju zaposlenih. Moderna tehnologija je igrala ključno vlogo pri doseganju teh vidikov. Eno izmed pomembnih orodij, ki omogoča učinkovit razvoj kariere, je sistem SuccessFactors.

Untitled_design_2.png
Piše: Aleksandar Jerinić, univ. dipl. psiholog in psihoterapevt pod supervizijo, ki dela kot SAP SuccessFactors in Qualtrics svetovalec v podjetju Dejavniki Uspeha d.o.o.
 

Če se v tem času pripravljate na razgovor za delovno mesto ne glede na to s katere strani boste udeleženi, boste presojali oz. presojeni v treptaju oka. Da prvi vtis ima zelo močno determinanto poročajo številne raziskave. V seriji eksperimentov Willis J. in Todorov A.1  sta ugotovila, da je desetina sekunde dovolj časa za ustvarjanje mnenja o osebi, ki jo prvič srečamo ter ga s časom le utrjujemo. Prvi stik s podjetjem zaposleni dobijo daleč pred zaposlitvijo, kjer se praktično ustvarja prva impresija o podjetju na podoben način. Kakšen bo, odvisno je od blagovne znamke delodajalca. 

Implementacija novega sistema upravljanja s človeškimi viri (HCM) kot je SuccessFactors,. lahko povzroči velike spremembe za podjetja. Zato je bistveno prepoznati morebitne izzive, ki bi lahko zavirali postopek. Čeprav so koristi vrhunskega HCM sistema, kot je SuccessFactors, jasne, obstajajo pogoste napake, ki lahko privedejo do nepotrebnih stroškov in izgube virov. Da bi zagotovili gladko implementacijo, bodite pozorni na ključne pasti:

 

Untitled_design_2.png 
Piše: Aleksandar Jerinić, univ. dipl. psiholog in psihoterapevt pod supervizijo, ki dela kot SAP SuccessFactors in Qualtrics svetovalec v podjetju Dejavniki Uspeha d.o.o.
 

Razdvojenost med vlogo starša in vlogo delavca ne bo nikoli zares izginila. Soočeni s slabo vestjo in skrbmi, kadar nas ni ob otroku zaradi službenih obveznosti in skrbmi, ko nismo postorili vsega v službi. A s prilagajanjem podjetij vsem življenjskim vlogam je ta razdvojenost lahko potisnjena v ozadje. V tujini, predvsem v ZDA, že dobro poznajo izraz starševstvo na delovnem mestu. V Sloveniji podjetja še iščejo odgovore na te izzive, nekatere prakse, tako na državni ravni, kot na ravni podjetij samih, pa že gredo v to smer.

OBIŠČITE NAS

Dejavniki Uspeha d.o.o.
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

STIK Z NAMI 24/7

Telefon: +386 (0)1 500-8118

Email: info@dejavniki.si

DELOVNI ČAS

Ponedeljek - Petek 

8:00 - 16:00